szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tarnazsadányban a szülők egy része már azon volt, hogy nem is engedi iskolába a gyerekét.

Mondhatni, közegészségügyi kockázatot jelent 2016 márciusára a Klik fizetésképtelensége Tarnazsadányban. Az iskolának 2014 óta ígérik a felújítást, azóta sem tehetnek mást, mint az iskola szennyvízaknájába vezetik továbbra is a szennyvizet, így ha az megtelik, akkor szippantóst kell hívni – írja a heol.hu. Mint a lapnak az igazgató elmondta, nagyjából kéthetente kellene kiüríteni, de a szippantós már azt mondta, hogy addig nem jön, míg a Klik ki nem egyenlíti a számláját, mivel már 3 hónapja nem fizettek az elvégzett munkájáért. (A településen egyébként szennyvíz-bekötés aligha lesz - derült ki a lapnak nyilatkozó Dobi István polgármester szavaiból -, mivel a lakosság nem tudná kifizetni a beruházással járó költségeket.)

©

Az iskolában a tornaterem tetőszerkezete is életveszélyes állapotban van, azt az iskola egy tornaszobával próbálta kiváltani, de a mindennapos testnevelés következtében alkalmanként mégis használniuk kell, ilyenkor kerülik a labdajátékokat. Szeptemberben több szülő nem akarta iskolába engedni gyermekét a szörnyű állapotban lévő épületegyüttes miatt. Az iskolába 150 diák jár.

A heol.hu kereste az eredetileg fenntartóként funkcionáló Kliket, de még  nem kapott választ kérdéseire. Mindenesetre Palkovics László államtitkár a Figyelőnek korábban úgy nyilatkozott, hogy a kistelepülések esetében nem indokolt, hogy újragondolják az ott lévő iskolák gazdasági önállóságát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar 360: Maradnak a korlátozások, mondják az EU-s vezetők

Radar 360: Maradnak a korlátozások, mondják az EU-s vezetők

Oktatófilmen mutatja be a Semmelweis Egyetem, hogyan edzhetjük a légzőizmainkat otthon

Oktatófilmen mutatja be a Semmelweis Egyetem, hogyan edzhetjük a légzőizmainkat otthon

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért