szerző:
hvg.hu

Többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Vasutasok Szakszervezete is csatlakozott is Pukliékhoz, így további szolidaritási akciók várhatóak a pénteki engedetlenségi akció után.

Eddig körülbelül 150 iskola tantestülete és 3 ezer magánszemély jelezte az oktatáspolitika elleni tiltakozást szervező Tanítanék Mozgalom oldalán, hogy részt vesz a szerda reggel a csatlakozó iskolákban 8-9 óra között tartandó polgári engedetlenségi akcióban. A Tanítanékhoz csatlakozott csütörtökön kilenc szakszervezet, akik szándéknyilatkozatot fogadtak el együttműködésükről. "Az együttműködés célja, hogy gyermekeink és az ország jövője érdekében a közoktatási rendszert megújítsák. Az együttműködésben részt vevők a közoktatás átalakításáért zajló tiltakozáshoz kapcsolódóan egyeztetni fognak a továbbiakban szerveződő szolidaritási akciókról"- olvasható a Tanítanék sajtóközleményében.

A részletekről az együttműködésben részt vevő szervezetek sajtótájékoztatót tartanak a pénteki sztrájk után tartanak közös sajtótájékoztatót. A szándéknyilatkozatot az alábbi civil szervezetek és szakszervezetek képviselői tették:

1. Tanítanék Mozgalom

2. Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ)

3. Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ)

4. Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)

5. Vasutasok Szakszervezete (VSZ)

6. Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ)

7. Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ)

8. Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ)

9. Távközlési Szakszervezet

10. Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!