szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ha április 12-éig nem ül le a kormány a Tanítanék mozgalommal, akkor 15-én újabb polgári engedetlenségi akciót fognak tartani.

Újabb polgári engedetlenséget hirdetett a közoktatásban a Tanítanék mozgalom és a civil közoktatási platform április 15-ére, amennyiben a kormány április 12-én nem ül le velük tárgyalni – jelentette be Törley Katalin, a mozgalom képviselője sajtótájékoztatón, pénteken Budapesten.

"Szorít az idő! Nincs hová hátrálni! Ki kell kényszeríteni a változásokat!" – hangoztatta az aktivista, aki elmondta azt is: a kezdeményezést több szakszervezet támogatja.

A sajtótájékoztatón felszólaltak többi között a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának – amelynek tagja a Pedagógusok Szakszervezet –, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének, továbbá a közművelődésben, a közlekedésben, a vegyiparban, a villamosenergia-iparban dolgozókat és a művészeket tömörítő érdekvédelmi szervezetnek a képviselői.

A szakszervezeti vezetők kiemelték: az oktatás, a gyermekek problémája össztársadalmi ügy, ezért fontos az összefogás, a szolidaritás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!