szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az újságban megjelent vád nettó hazugság – írta közleményében a Political Capital, miután a Magyar Időkben megjelent, hogy 190 milliós megrendelést kaptak a milliárdos áfacsalásért elítélt Együtt–Egymásért Alapítvány vezetésétől.

Cáfolta a Political Capital hétfőn a Magyar Idők állítását, amely szerint az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal az Egymásért Egy-Másért Alapítvány segítségével lépett kapcsolatba a céggel. A Political Capital közleményében azt írta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján közzétett, a Political Capital szerződéseihez kapcsolódó dokumentumok közé – "tévedésből vagy megtévesztő célzattal" –, olyan dokumentumok is kerültek, amelyeknek semmi köze a cégcsoporthoz. 

"A Magyar Idők mai cikkében megjelent vád nettó hazugság, emiatt a PC pert indít a lap ellen. Ezeket az alaptalan vádakat már jogerős bírósági ítélet is cáfolta" – írta az elemző és tanácsadó cég. A társaság tudatta: sem a Political Capital, sem a cégcsoport többi cége "soha semmilyen szerződéses vagy egyéb gazdasági-pénzügyi kapcsolatba nem került az Együtt – Egymásért Alapítvánnyal vagy annak vezetőjével".  A PC felszólította a ma már  Alkotmányvédelmi Hivatalként működő intézményt, hogy távolítsa el a honlapjáról azokat az iratokat, "amelyeknek semmi köze a cégcsoport szerződéseihez és azok teljesítéséhez, amelyek nyilvánvaló valótlanságokat, rágalmakat tartalmaznak".

A Political Capital emlékeztetett: az általa végzett munka ellenértékének utolsó részletét éppen a jelenlegi kormány felügyelete alatt álló AH utalta át 2015. augusztus 17-én, "ezzel is megbecsülve a korábban számos alkalommal írásban is elismert, jól végzett munkát". Ez a tény – írja a cég – önmagában cáfolja azokat a politikai indíttatású vádakat, amelyek "kifizetőhelyként" próbálják befeketíteni a Political Capitalt. A PC az ügyben feljelentést tesz a Magyar Idők ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?