szerző:
hvg.hu

A TV2 vezérigazgatója a botrányok ellenére elégedett a csatorna nemrég kinevezett hírigazgatójának munkájával, és szerinte korábban is világos volt, hogy erre a feladatra Kökény-Szalai Vivien a legalkalmasabb ember a piacon. Dirk Gerkens a Népszabadságnak adott interjúban azt is mondta, hogy elégedett a kereskedelmi tévé eredményeivel, és eszébe sem jutott lemondani. Habony Árpádot okos embernek tartja TV2 első embere, de a Facebookon még nem ismerősei egymásnak.

A kereskedelmi tévé vezérigazgatója büszke a TV2 hétvégi eredményeire, különösen azért, mert a most adásba küldött műsorok, köztük a Nagy Duett vagy a Showtime már annak a műsortervezésnek az eredményei, mely már az új stábnak köszönhető – magyarázta az interjúban. Dirk Gerkens szerint a pénteki napok még mindig gyengék, de dolgoznak ezen is. Azt szeretné, ha egész évben a TV2 nyerné a hétvégi nézettségi versenyt, hétközben pedig záruljon az olló a két tévétársaság között.

Állítólag a tulajdonos, Andy Vajna is türelmes egyelőre az eredményekkel kapcsolatban, mert tudja, hogy "a tévés üzlet nem sprint, hanem maraton" – fogalmazott.

„Amióta átvettem a cég vezetését, egyszer sem láttam, hogy idegeskedne a TV2 ügyei miatt” – reagált Gerkens arra a felvetésre, hogy Andy Vajna állítólag nem nézi jó szemmel az új hírigazgató munkája körüli botrányokat.

A vezérigazgató azt mondta: nemcsak a tulajdonos, hanem ő maga is elégedett Kökény-Szalai Viviennel, és biztos benne, „hogy irányba állítja majd a TV2 hír- és aktuális műsorait. Ugyanolyan eredményes lesz a tévés munkája, mint amilyen sikereket a média más területén elért. Ne felejtsük el, hogy a Szalai által korábban irányított magazin, a Story úgy tudta növelni az eladott példányszámát, hogy közben a nyomtatott sajtó haldoklik. Ez fontos szempont volt a kinevezésekor” – tette hozzá.

Dirk Gerkens szerint az a céljuk, hogy a Tények nézettsége az utolsó negyedévben elérje az RTL Híradóét.

Beszélt arról is: amikor átvették a TV2 irányítását, átbeszélte Andy Vajnával az új szervezeti struktúrát, végigmentek a vezetői posztokon, és Szalai neve már akkor a listán volt. „A fő kérdés az volt, hogy milyen típusú tévét szeretnénk, milyen irányba vigyük el az infotainment műsorokat. Stratégiai döntés volt, hogy ezeknek a műsoroknak elsősorban a szórakoztatásról kell szólniuk. Számomra világos volt, hogy erre a feladatra ő a legalkalmasabb ember a piacon” – közölte.

Megkérdezték az egykoron a konkurens RTL Magyarországot vezető Gerkenst tájékoztatták-e előzetesen a Pukli Istvánról és Juhász Péterről szóló riportokról. Azt válaszolta: hagyja szabadon dolgozni a munkatársait, ahogy az RTL-nél sem, most várja, hogy ilyesmiről informálják. A felháborodást okozó anyagokat megnézte, de szerinte a körülöttük kialakult hisztéria jobban meglepte, mint maguk a riportok.

A TV2 vezérigazgatója állította, hogy Habony Árpádnak nincs befolyása a csatornára, a miniszterelnöki főtanácsadót okos embernek tartja, de a Facebookon még nem jelölték be egymást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Alkotmánybírósághoz fordul az Amnesty is a Stop Soros miatt

Alkotmánybírósághoz fordul az Amnesty is a Stop Soros miatt

Az USA ausztrál nagykövetsége tévesen kiküldött egy e-mailt, aztán nem győzött bocsánatot kérni

Az USA ausztrál nagykövetsége tévesen kiküldött egy e-mailt, aztán nem győzött bocsánatot kérni

Az állami támogatás megszüntetésével a legfőbb vonzerejüket vesztenék el a lakástakarékok

Az állami támogatás megszüntetésével a legfőbb vonzerejüket vesztenék el a lakástakarékok

A sors iróniája, éppen most készül új székházba a Fundamenta Lakáskassza

A sors iróniája, éppen most készül új székházba a Fundamenta Lakáskassza

Van olyan telefonos program, amelyik ránézésre megmondja, felfér-e ingyen a csomagja a repülőre

Van olyan telefonos program, amelyik ránézésre megmondja, felfér-e ingyen a csomagja a repülőre

Meghalt Baleczky Annamária

Meghalt Baleczky Annamária