szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy három fős banda kihasználta az idős néni gyanútlanságát és elloptak tőle egy nagy értékű aranyláncot. A tolvajokat végül a szomszédos településen fogták el a rendőrök.

Detk községében egy 103 éves nénit lopott meg egy három  tagú banda; ketten - egy férfi és egy nő - a nyitott kapun át bementek az idős néni házába, míg harmadik társuk a kocsiban várakozott. A néniknek azt mondták, hogy hivatalos céllal érkeztek, mert „mindent fel kell mérniük” a házában. Ezután benyitottak minden helyiségbe és a hálószobából elvittek egy 85.000 forint értékű aranyláncot.

A Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint miután végeztek az idős néninél, a közeli Verpelétre utaztak tovább. Itt már a náluk lévő álkulccsal jutottak be a kertes házba, ahol azonban szembe találkoztak a ház tulajával, aki kizavarta őket a kertből és azonnal hívta a rendőrséget. A tolvajok végül nem tudták elhagyni a várost, mert a kiérkező rendőrök útjukat állták, majd őrizetbe vették őket. A vádlottaknál több kulcsot, álkulcsot, és egy lapos vasra emlékeztető, úgynevezett zárfésűt is találtak a rendőrök.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétségével, és szabálysértési értékre hamis kulcs használatával elkövetett lopás vétségének kísérletével vádolja a három fős társaság tagjait, akik közül a nő különös-, a két férfi pedig különös és többszörös visszaesőnek minősül, mivel korábban már ítélték el őket hasonló lopási cselekmények miatt Győrben, Tatabányán, a fővárosban, és Pest megyében is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!

Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!

Egyhetes razzia jön az utakon – főleg a biztonsági öv használatát nézik

Egyhetes razzia jön az utakon – főleg a biztonsági öv használatát nézik

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben