szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

B. Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója a vád szerint lúggal öntötte le egy nő nemi szervét. Az ügyészség egyszer megszüntette a nyomozást az ügyben, de Polt Péter szerint nem azért, mert a terhelt Mikola István unokaöccse. A felettes ügyész azóta elrendelte a nyomozás folytatását, a férfi ellen vádat emeltek életveszélyes testi sértés miatt.

Ma gyermekeket gyógyít a VI. kerületben B. Krisztián, az a volt kórházigazgató, akit életveszélyes testi sértéssel, egy nő elleni brutális lúgtámadással vádolnak – adta hírül a csütörtöki Népszabadság.

B. Krisztián ügyében még nem döntött a Fővárosi Törvényszék. A vádirat szerint a tettes 2013. március 12-én reggel 8 előtt lakásában támadta meg áldozatát. Előbb a földre teperte, majd kábító hatású injekciót adott a combjába. Ez után leöntötte lúggal a nő nemi szervét, majd szőnyegbe csavarta a testét, és távozott.

A nő életét megmentették, morfiumos kezelést kapott. B. Krisztiánt, aki akkor a Budai Irgalmasrendi Kórház igazgatója volt, előzetes letartóztatásba helyezték, ahonnan négy hónappal később szabadult.

2014 nyarán az ügyészség megszüntette a nyomozást. Varju László, a DK politikusa a napokban azt feszegette a parlamentben Polt Péter legfőbb ügyésznél, vajon mekkora szerepe volt a nyomozás megszüntetésében annak, hogy B. Krisztián egy magas rangú fideszes politikus, Mikola István unokaöccse. Polt válasza szerint a Fővárosi Főügyészségnek a nyomozás megszüntetéséig fogalma sem volt róla, hogy a terhelt Mikola István hozzátartozója. Azért szüntették meg a nyomozást, mert a vádlott felelősségét alátámasztó és annak ellentmondó bizonyítékokat is találtak – mondta Polt Péter.

A nyomozást megszüntető határozat ellen az áldozat panaszt nyújtott be, a felettes ügyész pedig hatályon kívül helyezte azt, így B. Krisztián ellen végül vádat emeltek. A következő tárgyalás májusban lesz.

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat 2015 nyarán vette alkalmazásba a volt vádlottat mint helyettes gyermekorvost.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig fogyaszt valamit: kipróbáltuk az új hibrid Toyota Yarist

Alig fogyaszt valamit: kipróbáltuk az új hibrid Toyota Yarist

Orbán Viktor elismerte: nem teljesítette maradéktalanul az uniós csúcsra kapott mandátumát

Orbán Viktor elismerte: nem teljesítette maradéktalanul az uniós csúcsra kapott mandátumát

De miért volt ilyen nagy a bejrúti robbanás?

De miért volt ilyen nagy a bejrúti robbanás?