szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel negyven menedékkérő érkezett meg hétfőn a körmendi befogadóállomásra. Eközben az osztrák hatóságok elkezdték ellenőrizni az Ausztriába tartó autósokat.

Az első autóbusszal közel negyvenen érkeztek a bicskei befogadóközpontból a körmendi rendészeti szakközépiskola udvarán kialakított sátortáborba hétfőn.

A tábor megnyitására az osztrák határőrök azonnal reagáltak: hétfő reggel Pinkamindszentnél és Rábakeresztúrnál megkezdték az Ausztriába tartó autósok ellenőrzését. Ugyanis az osztrák rendőrség szerint a körmendi menekülttáborból sokan nekivágnak majd a zöldhatárnak. Mindeközben – ugyancsak a Körmenden kialakított menekülttábor miatt – előkészültek egy  kerítés megépítésére Nagysároslak (Moschendorf) és Szentkút (Heiligenbrunn) átkelői között.

 

©

A körmendi tábor megnyitását a magyar belügyi szervek azzal indokolták, hogy a menekültszállók zsúfoltak, kihasználtságuk eléri a 225 százalékot. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai szerint naponta átlagosan kb. kétszáz migráns érkezik illegálisan Magyarországra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Színház és vállalkozás: így még nem láthattuk Shakespeare műveit

Színház és vállalkozás: így még nem láthattuk Shakespeare műveit

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki