szerző:
MTI

Az új formaruhához a berendelt nyakkendő ára darabonként majdnem egy ezressel lesz kevesebb.

Olcsóbban jut nyakkendőhöz és kendőhöz a MÁV, mivel a lefolytatott közbeszerzés nyertesei utólag csökkentik az árat – írja a keddi Magyar Idők

Tavaly augusztusban tette közzé a MÁV, hogy közel nettó egymilliárd forintért új egyenruhát rendelt a formaruha viselésére kötelezett dolgozóinak. A kollekcióban zakó, nadrág, szoknya, ing, nyakkendő és kendő, valamint télikabát, átmeneti kabát és esőkabát szerepel.

Az első tételeket már tavaly szeptemberben leszállították a MÁV-nak, amely 2018. január 1-jéig az utolsó kollekciót is szeretné kiosztani dolgozóinak. A jelenlegi formaruhát több mint tíz éve vezették be a vasúttársaságnál. Mint arról korábban beszámoltunk, a formaruha és az új farmerek legyártására kiírt tendert megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek nyerték.

Az új ruha sötétebb mélykék színű lesz, és új, korszerű alapanyagokból készül. A kabátok lélegző és vízálló alapanyagokkal, ragasztott technológiával készülnek, a kosztümök, az ing- és blúzalapanyagok lélegzők, könnyen kezelhetők. A fazonok modernek, elegáns kivitelűek, a MÁV szerint megállják helyüket a mai divatban, és megfelelnek a kor követelményeinek. 

A férfi kalauzok, pénztárosok és forgalmisták nyakkendőit 3150 helyett 2490, a hölgyek kendőit pedig 2790 helyett 1990 forintos nettó áron szállítja a közbeszerzésen nyertes két cég, a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és az Erfo Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. A lap birtokába került dokumentum szerint a szerződésmódosítást az tette lehetővé, hogy az eladó maga jelezte, a műszaki tartalom változatlanul hagyása mellett lehetősége van a termékek egységárainak mérséklésére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kódolva volt, hogy mindenki Meghan Markle hasát nézi

Kódolva volt, hogy mindenki Meghan Markle hasát nézi

1,7 milliárd forintot felejtett el valaki befizetni a NAV-nak

1,7 milliárd forintot felejtett el valaki befizetni a NAV-nak

Első hivatalos képek: itt a BMW X4-re hajazó Skoda Kodiaq GT

Első hivatalos képek: itt a BMW X4-re hajazó Skoda Kodiaq GT

Gyakorlatozás közben lezuhant egy vadászrepülő Ukrajnában

Gyakorlatozás közben lezuhant egy vadászrepülő Ukrajnában

A lakástakarékok vége: gyanús az indoklás

A lakástakarékok vége: gyanús az indoklás

Négy városban egészségtelen a levegő

Négy városban egészségtelen a levegő