szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak azért üvöltözött, mert menekültek ültek a kisbuszban, mégsem közösség elleni erőszak miatt indult nyomozás a férfi ellen, aki tavaly szeptemberben egy babakocsis menekültcsaládot parancsolt ki egy kisbuszból, amivel két nő vette fel őket szolidarításból. A férfi ellen végül megszüntették a nyomozást.

Nem az előítéletei hajtották azt a férfit, aki tavaly szeptember 5-én kiugrott szlovák rendszámú Porschéjából és ordítva arra szólította fel a menekülteket, hogy szálljanak ki az egyik kocsiból – erre jutott az ügyészség és a rendőrség is. Az autó vezetőjét és utasait is sértegette, szidalmazta, a kisbusz oldalát többször megütötte. A férfi üvöltözéséről és fenyegetőzéséről akkor a 24.hu készített videót.

Kilátásba helyezte, hogy kézigránátot dob az utastérbe, ha a menekültek nem szállnak onnan ki. A menekültek végül kiszálltak és gyalog mentek tovább. A rendőrség és az ügyészség szerint viszont semmi jel nem utal arra, hogy a férfi fenyegetését közösség tagja elleni erőszaknak kellene minősíteni. Erről a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport tagja, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa, Kirs Eszter számolt be a hvg.hu-nak.

A rendőrség először garázdaság miatt indított nyomozást, a férfit pedig pár napon belül a TEK kommandósai fogták el azért, mert a korábbi fenyegetései alapján tartani lehetett attól, hogy fegyver van nála.

A férfi ügyében a nyomozást megszüntették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!