szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erős mondatokkal zárja a Fabiny Tamás evangélikus püspökkel készített interjúját a Magyar Nemzet.

„Ha valakinek, akkor a keresztyén embernek tennie kell a korrupció ellen. Elfogadhatatlan, hogy ma Magyarországon úgy szülessenek döntések, hogy azok nem transzparensek, vagy csak a gyanú árnyéka vetüljön valakire, hogy nem tud elszámolni vele, miként gazdagodott meg. Én ezt a mai társadalom legnagyobb nyomorúságának érzem, és erre vonatkozóan teljes mértékben osztom az átlagemberek véleményét. Nincsenek tisztességes gazdasági viszonyok, mert a korrupció átszövi a társadalmat.” Fabiny Tamás evangélikus püspök ezekkel a szavakkal kommentálja a mai Magyar Nemzetben megjelent interjúban a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak a költéseit.

A Magyar Evangélikus Egyház Északi egyházkerületének püspöke szerint Pünkösd a kommunikáció ünnepe is, mert akik eddig nem értettek szót egymással, azok utána szót fognak. A püspök a tavalyi, menekültellenes plakátkampányról is elmondja véleményét, miszerint "olyan megdolgozása folyt a társadalomnak, ami nem méltó az ügyhöz, mert az egyébként valóban fontos biztonságpolitikai szempontok kizárólagosságára tette a kormány a hangsúlyt, miközben a humanitárius szempontokat elhanyagolta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!