szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szocialisták a kormánypártokkal együtt leszavazták az alapjövedelemről szóló PM-es előterjesztést, pedig Tóbiás József pártelnök ma egy konferencián a jobb táradalom eszközeként emlegette az alapjövedelmet.

Nemcsak a Fidesz és a KDNP, hanem az MSZP országgyűlési képviselői is leszavazták szerdán a parlamentben a Párbeszéd Magyarországért által benyújtott "Alapjövedelem költségvetését".

A PM társelnöke, Szabó Tímea szerint tettekben ezek szerint a szocialisták mégsem támogatják az alapjövedelem bevezetését (amiért a napokban a svájci kormány a világ legnagyobb plakátjával kampányolt), pedig elnökük, Tóbiás József ma azt mondta egy konferencián, az alapjövedelem eszköz egy jobb társadalom eléréséhez. Igaz, az MTI-tudósítás szerint Tóbiás egész pontosan úgy fogalmazott: "az alapjövedelem bevezetése nem cél, hanem eszköz egy jobb társadalom eléréséhez".

Szabó Tímea szerint 2202 milliárd forint átcsoportosításával meg lehetne teremteni az alapjövedelem bevezetésének feltételeit úgy, hogy a költségvetési hiány ne növekedjék. Ezáltal a méltatlanul alulfizetett ápolók, szociális dolgozók és többiek bére legalább nettó 31 ezer forinttal emelkedhetne. A képviselő szerint a szükséges forrásokhoz a stadionépítések, a Paks II beruházás és a kisvasút-építések leállítása is hozzájárulhatna.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bécsben félmilliós támogatást adnak redőnyszerelésre

Bécsben félmilliós támogatást adnak redőnyszerelésre

Halva született csecsemőknek lett pozitív a koronavírustesztjük Izraelben

Halva született csecsemőknek lett pozitív a koronavírustesztjük Izraelben

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot