szerző:
hvg.hu

„Nem vagyok benne biztos, hogy méltó a válaszra” – az AP hírügynökség tudósítása szerint így reagált Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője a Lázár János csütörtöki nyilatkozatára. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: Barack Obama amerikai elnöknek fontos, hogy Európában minél több muszlim legyen.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az amerikai elnök európai körútján nemrég a betelepítés és a bevándorlás mellett szólalt fel, ráadásul Lázár szerint Obamának fontos, hogy Európában minél több muszlim legyen. „Obama zászlóvivője pedig... Soros György”, aki az utóbbi napokban folyamatosan arról nyilatkozik, hogyan kell előkészíteni és megoldani, hogy egyre több menekült jöjjön Európába – mondta.

Lázár János a magyar származású amerikai üzletember fejére olvasta a térségben gyakorolt politikai befolyását Kijevtől Budapestig. Szerinte Soros György kijelentette, hogy a legfőbb ellenfele az Orbán-kormány.

A miniszter csütörtöki nyilatkozatáról megkérdezték a Fehér Ház szóvivőjét. Josh Earnest az AP hírügynökség tudósítása szerint azt válaszolta: nem hallott Lázár János megjegyzéseiről, illetve „nem vagyok benne biztos, hogy méltó a válaszra”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!