szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt egy unokáival erőszakoskodó férfit kedden, nem jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék.

A férfi lánya korábban meghalt, a gyámhivatal a nagyapát jelölte ki a nő öt gyermekének gyámjául. A vádlott 10 éves, 8 éves és 4 éves lányunokáját molesztálta, míg két fiúunokáját tűzifalopásra késztette, alkohollal itatta, és rászoktatta a cigarettázásra. A gyermekeket a vád szerint rendszeresen vesszővel, nyújtófával verte.

Sokszor éheztette is unokáit, és amikor nem vett nekik ételt, a szomszédokhoz küldte kéregetni őket. Ráadásul koszos, hiányos ruházatban járatta őket.

A férfit nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint kiskorúak veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró tanács.

A vádlott és védője felmentésre, illetve másodsorban enyhítésre irányuló fellebbezést jelentett be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!