szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BKV szerint félrevezető állítások voltak a 3-as metró felújításáról szóló Népszabadság-cikkben. A lap egyebek mellett azt írta, hogy kevesebb mint egy év alatt lapulni kezdett az eddig kicserélt sínszálak fele. A BKV-nál állítják: csak garantált minőségű sínszálakat építettek be.

A Népszabadság szerdai cikke szerint a 3-as metró vonalán eddig kicserélt síneknek legalább tizenöt évet ki kellett volna bírniuk, mégis a felük kevesebb mint egy év alatt lapulni kezdett. A síneket az az indiai­ cég szállította, amely a lap információi szerint indult a BKV Metrófelújítási Programigazgatóság múlt év végén kiírt két sínszállítói tenderén is.

A pályázati határidő február elején lejárt, de eredményt még nem hirdettek. A hírek szerint az indiai cégnek egyetlen vetélytársa akadt, egy német konszern. Mivel a pályázati kiírás szerint egyetlen szempont, az ár alapján bírálják el az ajánlatokat, aligha kétséges az indiaiak győzelme – írta a lap.

A BKV szerint a Népszabadságban és más lapokban megjelent cikkek „félrevezető és hamis következtetésekre lehetőséget adó állításokat tartalmaznak a pályafelújításra, illetve a felhasználásra kerülő sínszálakkal kapcsolatban”.

A közlekedési társaság közölte: a beépítésre kerülő anyagok kiválasztása a legszigorúbb minőségi követelmények alapján történik, a beépítésre kerülő sínszálak bevizsgált, garantált minőségű acélból készülnek.

A 3-as metró felújításakor a teljes pályaszerkezetet elbontják majd, mert a leerősítéseket is korszerűsítik. A beépített új síneket újra felhasználják. A közbeszerzési eljárás nyertese az lehet, aki minden tekintetben a legkedvezőbb ajánlatot adja és csatolt dokumentációi alapján megállapítható az alkalmassága – tették hozzá.

A vonalon korábban végrehajtott síncsere az infrastruktúra rekonstrukciójától független projektként valósult meg. A pálya most is biztonságos – jelezték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

Ez történt: rájöttek, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Ez történt: rájöttek, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére

Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére