szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Schiffer szerint aki miatta szavazott az LMP-re, annak nincs oka nem az LMP-t választani 2018-ban. A párt leköszönő elnöke szerint az LMP nélküle is működőképes.

"Nem vagyok pótolhatatlan " - jelentette ki Schiffer András kedd este a HírTV Magyarország Élőben című műsorában. Hozzátette,  frakciótársaival, Schmuck Erzsébettel és Sallai R. Benedekkel együtt alapították a pártot, így aki miatta szavazott az LMP-re, annak nincs oka nem az LMP-t választani 2018-ban.

Azt is mondta: három feladatból is hárult rá "busásan", az elmúlt huszonnégy óra ugyanakkor azt bizonyította, hogy a párt nélküle is működőképes.

Parlamenti és médiaszereplőként, valamint a pártépítés terén is komoly feladatok hárultak rá az elmúlt hat évben - mondta a frakcióvezető, aki a társelnöki posztról június elsejével, a parlamenti mandátumról augusztus 31-ével mond le, párttagságát viszont megtartja.

Schiffer András a párt legnagyobb hiányosságai között említette, hogy nincs minden választókerületben jól szervezett csapata. Úgy látta: a pártnak szüksége van egy szellemi erőtérre, amelynek megépítésében nagyobb szükség van rá, mint "a napi darálóban".

Elmondása szerint a pártvezetés "normálisan, racionálisan, higgadtan" fogadta döntését hétfő este. Ahogyan Szél Bernadett társelnök vezetésével a frakció és a párt az elmúlt huszonnégy órát levezényelte, azt bizonyítja, hogy az LMP nélküle is működőképes - jelentette ki.

TGM: Kalaplengetés Schiffer Andrásnak

Ha már Schiffer is föladja, akkor nincs mit tenni - gondolják majd sokan, olyanok is, akik soha nem voltak az LMP hívei.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!