szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Együttes ülést tart az LMP országos elnöksége és parlamenti frakciója azt követően, hogy Schiffer András társelnök és frakcióvezető bejelentette, lemond minden tisztségéről, parlamenti mandátumát is visszaadja és kiszáll a napi politikából.

Az LMP a következő időszakban az alapszabályának és a parlamenti képviselőcsoport frakciószabályzatának megfelelően hoz döntést a társelnöki poszt, a képviselői mandátum és a frakcióvezetői tisztség betöltéséről – írta közleményében a párt. Az országos elnökség és a parlamenti képviselőcsoport szerdán együttes ülést tart, ezt követően tájékoztatják majd  a nyilvánosságot a következő lépésekről.

"Schiffer András döntését az LMP sajnálja, de tiszteletben tartja és tudomásul veszi" – tette hozzá az LMP.  "A Lehet Más a Politika nem marad ugyanaz Schiffer András nélkül, de ugyanazért dolgozik, mint eddig vele közösen. Az LMP célja továbbra is az, hogy alternatíva legyen az elmúlt évtizedek politikai zsákutcájával szemben" – írták.

Schiffer András hétfő este közölte a vezetőséggel, hogy június 1-jével lemond az LMP társelnöki posztjáról, augusztus 31-gyel pedig a parlamenti mandátumról is, majd ügyvédként dolgozik tovább, párttagságát viszont megtartja. Az Indexnek adott interjújában többek között azzal indokolta kiszállását, hogy nincs meg a szellemi erőtér, ami stabilitást adna egy rendszerkritikus politikának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!