szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három magyar nőt is becsapott egy szlovákiai férfi, aki ellen csalás miatt emelt vádat az ügyészég. Olasz rendőrkapitánynak adta ki magát (aki valamiért magyarul is beszél), majd hosszú hétvégéket töltött el áldozataival, hogy aztán lelépjen a pénzükkel.

Olasz rendőrtisztnek adta ki magát egy magyarul is beszélő, 54 éves szlovákai csaló – aki ellen most vádat emelt a Keszthelyi Járási Ügyészség.

A férfi társkereső oldalakon ismerkedett, majd személyes találkozókat is megbeszélt áldozataival, hogy pénzt csaljon ki tőlük.

A társkeresőn a vádlott „dr. Marco Castello” magyarul is beszélő olasz rendőrkapitánynak adta ki magát.

Első áldozata egy tapolcai nő volt, akinek álnevén mutatkozott be, és azt állította, hogy Olaszországban él és dolgozik rendőrtisztként. Három napot egy hévízi apartmanházban töltöttek, ahol az utolsó napon a férfi – arra hivatkozva, hogy Olaszországban felejtette a bankkártyáját – a nőtől 60 ezer forintot kért és kapott. A férfi a továbbiakban nem volt elérhető, sőt

a nőt egy ismeretlen személy a halálhíréről értesítette.

Egy kaposvári nővel egy budapesti apartmanhotelben találkozott, ahol szintén három napot töltöttek együtt. Hasonló módszerrel 115 ezer forintot kért és kapott tőle, majd elutazott, és elérhetetlenné vált.

Egy jánossomorjai nő ugyanígy járt, a férfi vele is eltöltött Budapesten egy hosszú hétvégét, 65 ezer forintot lenyúlva tőle. A férfinak ezután állítása szerint sürgősen haza kellett utaznia, elutazása után azonban elérhetetlenné vált, és később egy állítólagos rokonán keresztül a halálhíréről küldött értesítést.

Az ügyészség a férfi ellen 3 rendbeli csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Keszthelyi Járásbírósághoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Bankot, vevőket és még egymást is átverte egy autókereskedő páros

Bankot, vevőket és még egymást is átverte egy autókereskedő páros