szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezt nem más mondja, mint Abdul bácsi, az Év Orvosa Magyarországon.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed Jemenben született és nőtt fel, de idén Magyarországon lett az Év Orvosa. A friss HVG portréjában megszólaltatott Abdul bácsi, ahogy mindenki hívja őt, gyakorló muszlimként borzongva követi a világban az iszlámmal azonosított folyamatokat.

„Ami az iszlám nevében Nyugat-Európában történt, annak semmi köze a valláshoz. Az iszlám tanítása az, hogy tiszteljük egymást, és békében élünk. Van egy alaptörvényünk: egy ember életének kioltása még legszentebb helyünk, Mekka lerombolásánál is súlyosabb bűn. Az iszlámnak semmi köze a terroristákhoz.”

©

A HVG írásából nemcsak az derül ki, hogy Abdul bácsi milyen tragédia hatására választotta az orvosi hivatást és miért is elérhető szinte nonstop, hanem az is, hogy mi változott az életében, miután megkapta az Év Orvosa elismerést: „Nehezebb lett: nagyobb a felelősség. Pénteken megkaptam a díjat, vasárnap már ügyeletes voltam. A szobámban rám tört a félelem. Istenhez fohászkodtam, segítsen, hogy még jobban csináljam. A pénz, a pozíció nem érdekel. Egy arab tévéstáb faggatott a fizetésemről: nem hitték el, hogy mennyit keresek. Adás előtt a szerkesztő még egyszer visszahívott, hogy tényleg jól értették-e az összeget. Jól. Egy álláslehetőségnél nem az motivál, hogy nekem jobb lesz-e; hanem az, hogy így többet tehetek-e a gyerekekért. De Gyula tökéletes hely nekem, nem vágyom máshová.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Baj van a Twitter új funkciójával: nem tűnnek el a 24 óra után az eltűnős bejegyzések

Baj van a Twitter új funkciójával: nem tűnnek el a 24 óra után az eltűnős bejegyzések

Polt Péter szerint a valódi korrupció „nem mindig korrelál a percepciós érzetekkel”

Polt Péter szerint a valódi korrupció „nem mindig korrelál a percepciós érzetekkel”

Az élete árán is megcsinálta a műtétet egy szaúdi orvos

Az élete árán is megcsinálta a műtétet egy szaúdi orvos