szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy elhagyatott telekről megszöktek a disznók, amik most csordába verődve dézsmálják a környékbeli kiskerteket.

Szabadon kószálnak a disznók Sopron határában – írja a Kisalföld.hu. A lap azt írja, a város külterületén egy gazda valószínűleg sorsukra hagyta állatait, több nagy testű kutyát, kecskéket és disznókat.

A területet villanypásztor védte, de áram már nincs a zsinórban. A kutyákat környékbeli állatbarátok látják el és új gazdát is keresnek nekik – eredetileg közel negyven kutya volt a telken, de az elmúlt napokban harmincnak már új gazdát találtak. A tenyésztő valószínűleg külföldre távozott.

A telken kecskéket is tartottak, ők is új gazdát kaptak, de a sertések a hiányos kerítést kihasználva megszöktek, és csordában kóborolnak a környéken, megdézsmálják a borsót és kitúrják a növényeket a kiskertekben.

©

Az állatbarátok az esetről a rendőrséget is értesítették, a megyei kapitányság sajtóügyeletén azt közölték a lappal, hogy sem bűncselekmény, sem szabálysértés miatt nem járnak el, de a hatósági állatorvos jelezni fogja a nem megfelelő tartási körülményeket a város jegyzőjének. A polgármesteri hivatalban elmondták, amint megérkezik a hatósági állatorvos levele, megindítják a vizsgálatot, bár a probléma a hatóságok előtt régebb óta ismert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biztosan nem gondolná, hogy ennyi mindenre jó a videójáték

Biztosan nem gondolná, hogy ennyi mindenre jó a videójáték

Könyvben adják ki Alan Rickman naplóit

Könyvben adják ki Alan Rickman naplóit

42 százalékkal kisebb eséllyel áll meg a szíve annak, aki rendesen alszik

42 százalékkal kisebb eséllyel áll meg a szíve annak, aki rendesen alszik