szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elkészítette "osztályfőnöki beszámolóját" az "osztályozó konferenciájára" a Tanítanék Mozgalom. Nem hagyományos összegzésről van szó, mert az osztály sem átlagos, kormánytagokból áll ugyanis. „A kormány létszáma 12 fő. 12 fiú, 0 leány. Államtitkárokkal együtt megszámlálhatatlan” – fogalmaznak a kormány oktatáspolitikájával elégedetlen pedagógusok.

Az alternatív beszámolóban pontokba szedve sorolják fel, mi minden történt a tanévben.

„Tanév közben távozott Juditka. Mivel ez rendkívüli osztály, év közben is lehet bukni. Februárban érkezett hozzánk Lacika. Gyorsan fölvette a ritmust, és hamar beilleszkedett a közösségébe” – fogalmaztak az államtitkárváltással kapcsolatban.

„Nebulóink, a kormány tagjai már a tanév elején mentességet kértek etika és erkölcstan alól, de hamisított orvosi igazolást hoztak. A szövegértésük igen gyenge, a kompetenciateszten többen nem érték el az első szintet sem a hétből, amely szignifikáns különbséget mutat a magyar társadalom többségével. Rengeteget mulasztottak igazolatlanul, amelyet nem elsősorban órákban lehet kifejezni, hanem cselekedetekben” – értékelték a kormány hozzáállását.

„Sajnos nem dicsekedhetünk kimagasló tanulmányi eredményekkel: mindannyian bukásra állnak.

Tekintve, hogy az osztály tagjai mind elmúltak 16 évesek, s így már a HÍD programba sem nyerhetnek felvételt, osztályfőnökökként nevelő szándékkal a közmunkát javasoljuk szeretett osztályunk számára” – derül ki az értékelésükből.

A Tanítanék Mozgalom hétvégi demonstrációját úgy vezették fel, hogy „az osztályozó konferenciát 2016. június 11-én tartjuk Budapesten és hat vidéki városban: Békéscsabán, Szegeden, Debrecenben, Győrött, Pécsett és Miskolcon”.

A beszámoló végén Törley Katalin, Pilz Olivér és Pukli István neve olvasható „osztályfőnökként”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A város építi az embert, vagy az ember a várost?

A város építi az embert, vagy az ember a várost?

Szerbiában leállították a külföldiek oltását

Szerbiában leállították a külföldiek oltását

Facebook: Egyszerű technikai hiba volt a magyar politikusok visszafogása, de már elhárult

Facebook: Egyszerű technikai hiba volt a magyar politikusok visszafogása, de már elhárult