szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Jóval többet szórólapoztam életemben, mint amennyit képviselő voltam, így nem idegen tőlem a régi-új feladatom, melyet 19 éve (17 esztendős korom óta) tartó közéleti tevékenységem során amúgy is folyamatosan végzek" - utcai szórólapozással vigasztalódott Novák Előd, akit Vona Gábor pártelnök előbb a Jobbik elnökségéből, majd a párt frakciójából is eltávolított.

Novák Előd Facebookján azt írta szombaton:

Jóval többet szórólapoztam életemben, mint amennyit képviselő voltam, így nem idegen tőlem a régi-új feladatom, melyet 19 éve (17 esztendős korom óta) tartó közéleti tevékenységem során amúgy is folyamatosan végzek. Nem tagadom persze, hogy ezen a héten olyan csalódás ért, ami miatt már nem tudom ugyanakkora hittel végezni aktivista feladataimat, bár nagyon-nagyon sokan biztosítanak együttérzésükről, s hasonló elkeseredettségükről. Innen szép a győzelem!

Kizárása után Novák azt mondta, nem vállal több médiaszereplést. Ennek megfelelően szombati posztjában megerősítette, hogy ezentúl nem vesz részt az országjárásban, és nem tart előadásokat, még ha hívják sem. Most is hozzátette, hogy ott lenne a helye a Jobbik elnökségében.

A korábban megígért részvételeimnek természetesen eleget teszek, így pl. holnap Martonvásárra is elmegyek. De aztán ne mondhassa senki, hogy én vagyok a kerékkötője az ígért, 2018-as választási győzelemnek!

Vona egy interjúban azt mondta, fegyelmezetlensége miatt kellett távoznia Nováknak a párt frakciójából. A Jobbik elnöke szerint Novák inkább mozgalmár, mint politikus, ami nem elég, ha a Jobbik valóban kormányozni akar 2018-ban.

Vona: Nem én tettem ki Novákot a parlamentből

Egy helyenként szürreális tévéinterjúban Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt mondta, el tudja képzelni a párt frakciójából nemrég kizárt Novák Elődről, hogy babatévében műsort vezessen. A kizárás okairól azt állította, nem neki, hanem a frakciónak volt konfliktusa Novákkal, de tiszteli a kizárt jobbikost, amiért önként lemondott a képviselői mandátumáról.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet