szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Földmunka közben került elő egy bomba az Infopark területén hétfő délelőtt. Kiürítettek két irodaházat, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyik épületét. A Rákóczi hidat, a budai rakpartot, illetve a dunai hajóútvonalat is lezárták – közölték a tűzszerészektől.

Az érintett épületek kiürítése mellett 600 méter hosszan, a második világháborús bomba feltalálási helyétől 300-300 méterre lezárták a Magyar Tudósok körutat.

©

Az 1-es villamos helyett pótlóbuszt állítottak forgalomba a Közvágóhíd és az Etele út/Fehérvári út között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebookon. Azt írták, hogy a pótlóbusz terelt útvonalon, a Petőfi hídon át jár, mert a Rákóczi hidat is lezárták.

Emellett rövidített útvonalon halad a 153-as busz, amely a Neumann János utca felé csak a Petőfi híd budai hídfőjéig közlekedik.

A Mávinform tájékoztatása szerint szünetel a vasúti közlekedés a ferencvárosi és a kelenföldi állomás között egy-másfél órán keresztül.

Emiatt a Keleti pályaudvarról és Kőbánya-Kispestről nem indulnak vonatok Pécs, Győr, Szombathely, Sopron felé, illetve a Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár közötti elővárosi vonatok sem közlekednek. A Budapestre érkező utasok a kelenföldi állomáson szállhatnak át a BKK járműveire. A Rákóczi híd lezárása miatt buszos vonatpótlásra nincs lehetőség.

A lezárások a tűzszerészi munkálatok befejezéséig tartanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véletlenül találtak egy új szervet az emberi testben

Véletlenül találtak egy új szervet az emberi testben

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait