szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pénteken 101, szombaton 189, vasárnap 151 határsértőt fogtak el az ország területén – derül ki a rendőrség hétfői jelentéséből.

Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, de februárban, márciusban és áprilisban is előfordult több olyan nap, hogy kétszáznál is több embert tartóztattak fel, húsvéthétfőn idén a legtöbbet, 255-öt.

Hétfőtől vasárnapig 853 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten, május 30-tól június 5-ig ez a szám 904 volt.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, sokan vannak a magukat afgánnak, szíriainak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak vallók, de jöttek olyan távoli helyekről is, mint Haiti vagy Srí Lanka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!