szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi, akinek a képei bejárták az európai médiát, mint a magyar fasiszta ultrák egyik tagja, saját bevallása szerint egyáltalán nem rokonszenvezik a náci eszmékkel, Madridban él és testépítőbajnok volt.

Egy Spanyolországban élő testépítő az a magyar szurkoló, akinek a képe bejárta a brit sajtót – írja a Sportmindig.hu.

Az elmúlt napokban a brit Mirror, a The Sun, illetve a Daily Record is arról számolt be, hogy a franciaországi foci-Eb-n magyar szurkolókat láttak náci módra kart lendíteni, ha pedig Magyarország is továbbjut a csoportkörből, nagy a valószínűsége, hogy Angliával fog majd megmérkőzni a nyolcaddöntőben, az angol szurkolókat pedig "fasiszta bűnözők", "huligánok", "náci-karlendítő magyar ultrák" fogják majd várni a meccsen. A cikkeket rendre egy kidolgozott testű, magyar címerrel és "Hooligan" felirattal tetovált kopasz férfi képével illusztrálták.

©

A Sportmindig.hu azonban kiderítette, hogy a férfit Bana Attilának hívják (Facebook-oldala szerint Bano), és valójában egy testépítőről van szó, aki már évek óta Madridban él, és nem osztja a náci nézeteket.

Az oldal meg is szólaltatta a férfit, aki elmondta, hogy 18 éve költözött el Magyarországról, előtte nagy Újpest-drukker volt, de már ritkán tud ellátogatni a meccsekre. Spanyolországban háromszor lett testépítőbajnok, személyi edzőként dolgozik és a madridi egyetemen is foglalkozik az egészséges életmóddal, emellett van egy kisfia is.

A férfi, akinek a Facebook-oldalán vannak Trianonnal kapcsolatos bejegyzések az oldalnak azt mondta, egyáltalán nem osztja a náci eszméket és sem a nácikat, sem a homofóbokat nem kedveli, azt viszont felháborítónak tartja, hogy az európai média a magyar, az albán és a horvát szurkolókat próbálja huligánként beállítani, holott az angolok is sokat balhéznak. Mint mondta, szerinte a meccseken kint lévő 25 ezer szurkoló között csak elenyésző számban vannak szélsőségesek.

A férfi azt is mondta, mindenképp be akarja perelni azokat a sajtóorgánumokat, amelyek őt rossz színben tüntették fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megállapodtak az EU klímatörvényéről az uniós intézmények

Megállapodtak az EU klímatörvényéről az uniós intézmények

Hamis Pfizer-vakcinákra bukkantak Lengyelországban és Mexikóban

Hamis Pfizer-vakcinákra bukkantak Lengyelországban és Mexikóban

Érkezik a mobilos Battlefield, teljes értékű játékot ígér az EA

Érkezik a mobilos Battlefield, teljes értékű játékot ígér az EA