szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy férfi még tavaly februárban karambolozott részegen a XVIII. kerületben egy rendőrautóval, amelyben mindkét rendőr meghalt. Most vádat emeltek ellene.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen 33 éves férfi ellen, aki a vád szerint tavaly februárban a XVIII. kerületben ittas állapotban okozott közúti balesetet, amelyben két rendőr életét vesztette.

A férfi még tavaly februárban egyik hajnalban a XVIII. kerületben az Üllői úton ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül autózott, mikor szembement vele az Üllői úton szolgálati gépjárművel két egyenruhás rendőr.

A vádlott az Üllői út és a Mikszáth Kálmán utca kereszteződéséhez érve balra, a Mikszáth Kálmán utcára kívánt kanyarodni. A kanyarodás elhatározásakor a terelővonal felé húzódva még ellenőrizte a szemből érkező forgalmat és a szemből érkező járművet ekkor észlelte is. A kanyarodás tényleges megkezdése előtt azonban a vádlott ittaságából adódó figyelmetlenségből és könnyelműségből már nem tekintett előre, így nem észlelte a szemből elsőbbségi helyzetben lévő rendőrautó távolságát. A vádlott emellett szabálytalanul, kis ívben, a kanyar ívét levágva fordult balra, így összeütközött a rendőrautóval, amely kisodródott, majd nekiütközött egy arra közlekedő harmadik gépkocsinak.

A férfi segítségnyújtás és a mentők értesítése nélkül elhagyta a helyszínt, autójával pár utcával arrébb parkolt le. Amikor már a helyszínelés alatt a vádlott az itt hátrahagyott gépkocsijához visszatért, őt a rendőrök elfogták és előállították.

A baleset következtében a két rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mindketten a helyszínen életüket vesztették. Az ütközésben érintett harmadik autó vezetője és utasa szintén súlyosan megsérült.

A férfival szemben az ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette, valamint 4 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának minősített esete miatt emelt vádat és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltásra és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülöp herceg halála után egy időre a királynő is visszavonul, nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban

Fülöp herceg halála után egy időre a királynő is visszavonul, nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.