szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vádat emelt az ügyészség egy 20 éves férfi ellen, aki 17 éves élettársát vette rá arra, hogy prostituáltként dolgozzon.

Vádat emeltek egy budapesti férfi ellen, aki az ő ösztönzésére prostituáltként dolgozó 17 éves élettársával tartatta ki magát, emellett más nők prostitúciós tevékenységét is kihasználta – közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint a most 20 éves férfi a szüleinek a lakásában élt a lánnyal. Munkahelye, rendszeres legális jövedelme nem volt, ezért elhatározta, hogy kiskorú élettársa prostitúciós tevékenységéből fogja a megélhetését finanszírozni. A sértett a vádlottal fennálló érzelmi viszony és elkötelezettség miatt ebbe beleegyezett.

A lány ezután 2013 decembere és 2014 márciusa között túlnyomórészt Budapest VIII. kerületében folytatott prostitúciós tevékenységet. A férfi folyamatosan ellenőrizte a közelből és elszámoltatta a bevétellel.

A vád szerint a férfi mindemellett más nők prostitúciós tevékenységét is kihasználta: egy szintén kiskorú lánytól "felügyelet" címén kérte el a bevétele egy részét, egy másik nő tevékenységében pedig közvetlenül közreműködött. A vádlott utóbbi cselekményét az apja, az ügy másodrendű vádlottja is segítette, időnként ő vitte autóval a fiát és a sértettet a helyszínre.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a 20 éves férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, befolyási viszonyával visszaélve, üzletszerűen elkövetett kerítés, gyermekprostitúció kihasználása, valamint kitartottság és kerítés bűntettével vádolja, apjával szemben pedig kitartottság és üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette a vád.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!