szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bajai elkövetők azért verték el áldozatukat, mert az meglopta őket.

A Bajai Járásbíróságon felelnek tettükért azok a bajaiak, akik a hatóság helyett saját kezükbe vették az igazságszolgáltatást. 2015 októberében egy bárban italozott három 21, 22 és 26 éves férfi, amikor egy negyedik, amúgy ismerős bajai ellopta a 26 éves övtáskáját bankkártyával, iratokkal, 11 ezer forint készpénzzel, "majd észrevétlenül távozott" áll a járásbírósági közleményben. A sértettek amikor felfedezték a lopást, az elkövető után vetették magukat, majd elmentek a lakásába. Ott berúgták az ajtót, az alvó elkövetőt ököllel ütni kezdték, meg is rúgták. Visszavették az ellopott holmit, de a készpénz nem volt benne. Ekkor elvették a házigazda ezer forintját, majd távozás közben még letépték a faliszekrényt, a földre dobták a mikorhullámú sütőt, betörték az ablakot.

A feltételezett tolvaj orra darabosra tört, egész testén zúzódásokat, horzsolásokat szenvedett. A három férfi visszament a bárba, ahol kisült, a megvert ember nem rendezte a számláját. A három férfi megint visszament hozzá, és elvette a mobiltelefonját, és azt letették a bárpultra fizetség fejében. "Az ügyészség a büntetlen előéletű férfiakat csoportosan elkövetett garázdaság, magánlaksértés és súlyos testi sértés bűntettével vádolja, amely a bűnhalmazat miatt 2-11 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A férfiak bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!