szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Először a Közlekedési Múzeum őrző-védőit irányította, majd a régi Kertembe irányított markoló előtt masírozott az a Tóth Csaba, aki a Városligetben zajló tiltakozássorozat ellen fellépő erők lassan szimbolikus alakja. Fotósaink jól emlékeznek rá, hiszen korábban is találkoztak már vele.

Tóth Csabáról számos pletyka kering a Facebookon, de az biztos, hogy a Liget-projekt beruházásainak munkálatait védő, lassan szimbolikus alakot már többször látták a hvg.hu fotósai. A Közlekedési Múzeumnál verekedett a láthatóan Tóth által koordinált őrző-védő cég egyik embere, aki ellen feljelentést is tett a beruházó Városliget Zrt.

Tóth maga általában higgadtan viselkedik (kivéve, amikor nem):

 

Olykor szóba is elegyedik a ligetvédőkkel, és amikor a markolót kísérte fel a régi Kertem épületéhez sok-sok biztonsági mellett, az útjukat állni készülő egy szál biciklis ligetvédőre is azt mondta, "Ne bántsátok, kerüljétek ki, ő még a Pride-ról maradt itt".

 

Tóth itt vezeti fel a bontómunkásnak álcázott biztonságiakat és a markolót szállító kamiont
©
Itt épp kupaktanácsot tartanak a biztonságiak a régi Kertemben
©

Aztán ott volt a felcsúti Omega-koncerten 2015 júniusában

A koncert előtt Tóth bejárja a nézőteret
©
©

A botrányos magyar-román meccsen is védte embereivel a rendet

Ennek a meccsnek került 166 millióba a biztosítása
©
Előkerült a paprikaspray is
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!