szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érzéstelenítés nélkül végzett fájdalmas beavatkozásokat, és több betegét átverte az a magyar fogorvos, akit a Bors szerint károsultak és ügyvédeik serege keres. A férfi zugrendelőjében a fájdalom mellett többmilliós kárt is okozott a pácienseinek – olvasható a lap hétfői számában.

Az orvost először itthon tiltották el a praktizálástól, mert itt is többször úgy végzett el fájdalmas fogászati beavatkozásokat, hogy nem használt érzéstelenítést. Ezek után Angliába költözött, hogy ott dolgozzon, de a módszerein nem változtatott.

Egy peterborough-i nő azt mondta: ő a legkegyetlenebb orvos, akivel valaha találkozott. Amikor megkérdezte tőle, hogy miért nem alkalmazott érzéstelenítést a foghúzáskor, illetve miért nem írt fel neki fájdalomcsillapítót, a férfi állítólag azt mondta: „Túl sok betegem van, hogy mindenkivel gyengéd legyek” – írja a lap.

2006-ban az angliai praktizálástól is eltiltották, így került Írországba, ahol a cikk szerint előzetes regisztráció és ellenőrzés nélkül lehet rendelőt nyitni. Egy ír nőnek ugyancsak érzéstelenítés nélkül távolította el hat fogát, ráadásul hiába várt az implantátumokra, soha nem kapta meg őket. Egy férfi hasonlóan járt: neki csak a műfogat rögzítő csavart ültette a szájába, és már hiába ment vissza a rendelőbe, zárva találta.

A fogorvos leginkább azzal az ígérettel tudta magához csábítani a kuncsaftokat, hogy nála akár húszezer forintnak megfelelő eurót is megtakaríthatnak. Az ír betegeit azonban átszámítva körülbelül 3 millió forinttal károsította meg, mert meglépett a tőlük elkért előlegekkel.

A Bors szerint a férfi felszívódott, nem tudni, merre lehet. Ügyét most ismét felemlegette az ír sajtó, mert a napokban tartóztatták le egy másik kontár fogorvost, aki állítólag harapófogóval húzott fogat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!