Bihari Ádám
Bihari Ádám
Tetszett a cikk?

A Questor-per elsőrendű vádlottja, Tarsoly Csaba a keddi első tárgyalási napon felháborodottan beszélt arról, hogy nem tudott rendesen készülni a perre, és arra is panaszkodott, hogy a mögötte ülő újságírók túl hangosan beszélgetnek, mintha egy piacon lennének.

Mocsokáradat zajlik ellenem – mondta Tarsoly Csaba a Quaestor-ügy első tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken (a tárgyalás részleteiről itt olvashat). Tarsoly tulajdonképpen megtartotta védőbeszédét, mielőtt az iratismertetés egyáltalán elkezdődött volna.

A 77 milliárdos sikkasztási és csalási ügy elsőrendű vádlottja, illetve az ügyvédje arra panaszkodott, hogy a börtönben nem voltak meg a megfelelő feltételek arra, hogy felkészüljön Tarsoly a tárgyalásra.

Arra panaszkodott, hogy a BV-intézetben a hetedik emeleten lakik, míg a nyolcadikon van a számítógép, ami egy 2003-as gép, mindössze 80 gigabájtos merevlemezzel szemben a több terabájtnyi iratanyaggal. Ezzel szinte lehetetlen feldolgozni az adatokat. Nincs lehetőség nyomtatásra, csak 30 nappal később. „Számítástechnikailag én vagyok a vádlott hölgyek-urak között a legképzetlenebb”, tehát „elővettem a kockásfüzetemet, mint Galambos Lajos” – mondta.

©

„Ne egy kockás füzetből kelljen számítgatnom a Quaestor-csoport 25 évét” – tette hozzá felháborodottan Tarsoly, aki azt is elmondta, soha nem bújt el a felelősség elől. Szerinte az ártatlanság vélelme őt is megilleti.

Tarsoly egyébként, aki korábban közszereplőként szerepelt a Győri ETO tulajdonosaként, és győri díszpolgári címe is volt, a tárgyaláson nem engedte fotózni magát, és arra is panaszkodott, hogy az újságíróktól nem hallja a bírónőt, mint fogalmazott, mögötte olyan zaj van, mintha piacon lennének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!