szerző:
hvg.hu

Mégis vádat emelnek az ellen a porschés férfi ellen, aki tavaly szeptemberben ordítva fenyegetett meg két nőt, és egy autópályán gyalogoló menekült családot, akiket a nők megpróbáltak felvenni a furgonjukba. A rendőrség korábban elfektette az ügyet.

Bár a rendőrség egyszer már megszüntette az eljárást, az ügyészség közbelépése nyomán mégis vádat emeltek az ellen a 40 éves biatorbágyi férfi ellen, aki tavaly szeptember 4-én ordítva fenyegetett meg két nőt, akik a sztrádán Ausztria felé gyalogoló menekült családot vettek volna fel a furgonjukba. Az Index.hu talált rá a Budapest Környéki Törvényszék két nappal ezelőtti közleményére, amelyben leírják, hogy július 4-én, kényszerítéssel elkövetett közösség tagjai elleni erőszak bűntette miatt áll bíróság elé  a vádlott Sz. A., és akár 1-től 7 évig tartó szabadságvesztést is kaphat tettéért.

Az eset azon a napon történt, amikor a budapesti Kelet-pályaudvaron összegyűlt több ezer menekült feladta a várakozást, hogy eljusson Németországba, és gyalog indultak el Hegyeshalom felé az M1-es autópályán. Két magyar nő egy furgonnal próbált segíteni egy két felnőttből és három gyerekből álló, babakocsit toló családnak, de amikor felvették őket, egy dugóban álló fehér szlovák rendszámú Porschéból egy férfi nekik támadt, előbb ócsárolni kezdte őket, amiért felvették a menekülteket, majd a kocsijuk ajtaját feltépve fenyegette őket, többek között azzal, hogy kézigránátot dob az autóba. A megfélemlített nők és utasai végül úgy döntöttek, hogy gyalog folytatják az útjukat. Az eset azért kapott nyilvánosságot, mert a támadást a 24.hu is rögzítette.

A kopasz támadót aztán öt nappal később a TEK fogta el, ekkor már egy luxus-Mercedesből szedték ki, ahogyan egy erről közzétett videón látható. Az álarcos kommandósok látványos akciója ellenére azonban a férfi villámgyorsan kiszabadult, az ügyészség ugyanis nem támogatta, hogy az elkövető előzetesbe kerüljön. A garázdaságért elindított büntetőeljárás sem folytatódott sokáig, a rendőrség februárra már lezárta az ügyet azzal, hogy a férfi tette nem meríti ki a garázdaság vétségét.

Az Index.hu szerint a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport fordult az ügyészséghez felülvizsgálatért, a Legfőbb Ügyészség beavatkozott az eljárásba, hatályon kívül helyezték az eljárást megszüntető határozatot, és folytatásra utasították az illetékeseket, s az ügyben soronkívüliséget rendeltek el. A támadó SZ. A.-t tehát akár 1-től 7 évig terjedő börtönre is büntethetik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fotó: Madarat formáztak meg a rajzó seregélyek Sárospataknál

Fotó: Madarat formáztak meg a rajzó seregélyek Sárospataknál

"Fontos, mi tegnap találkoztunk!" - ezerrel trükköznek a lakástakarék szerződésekkel

"Fontos, mi tegnap találkoztunk!" - ezerrel trükköznek a lakástakarék szerződésekkel

Birmingham és Budapest között indít járatot jövőre a Jet2

Birmingham és Budapest között indít járatot jövőre a Jet2

Bombaüzlet az olaj feketepiaca, de kinek?

Bombaüzlet az olaj feketepiaca, de kinek?

Két hét múlva jöhet az izgalmas új mobil: mire lesz képes a holografikus képernyős telefon?

Két hét múlva jöhet az izgalmas új mobil: mire lesz képes a holografikus képernyős telefon?

Szenzációs felfedezés: nem is akkor pusztult el Pompeji, mint évszázadokig gondoltuk

Szenzációs felfedezés: nem is akkor pusztult el Pompeji, mint évszázadokig gondoltuk