szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két férfi jelent meg pénteken Rogán Antalnál, amikor a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a kisbuszához tartott a Parlamentnél. Egyikük joghurttal és kefirrel öntötte le a politikust. A bíróság hétfőn gyorsított eljárásban ítélte el őket.

A két férfi néhány nappal ezelőtt pénteken dél körül jelentek meg a Kossuth téren, ahol felfigyeltek a Parlamentből éppen távozó Rogán Antalra. A miniszter az őt szállító kisbuszhoz tartott, amikor az egyik férfi megszólította, majd a nála lévő joghurttal és kefirrel leöntötte. Mindezt felvette a testére erősített kamerával, míg társa kissé távolabbról, egy kézi kamerával vette fel az egészet.

Az ügyészség megfogalmazása szerint „a terheltek erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen”.   

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a két férfit. A Pesti Központi Kerületi Bíróság garázdaság miatt mondta ki bűnösnek mindkettőjüket. A minisztert joghurttal leöntő férfit 240 óra közérdekű munkára, társát pedig, mint bűnsegédet, 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Az ítélet nem jogerős, a kerületi ügyészség súlyosításért fellebbezett mindkét vádlott esetében.

Az Index pénteken azt írta, hogy az akció célja nem politikai véleménykifejezés, hanem valószínűleg az lehetett, hogy pénzt kérjenek a médiától az akcióról készült videóért.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a lappal azt közölte, hogy egy zavartan viselkedő férfi Rogán hivatali autóját próbálta leönteni joghurttal. „Mivel miniszter úr egy hetes szabadságára indult, és gyerekei is a téren tartózkodtak, a gépkocsivezető elhajtott a térről, hogy ne hívja fel a feléjük tartó gyermekekre a figyelmet”. A férfit a rendőrök elfogták. Miniszter úr pedig azt üzeni az elkövetőnek, szereti a kefirt és a joghurtot, de legközelebb gyümölcsöt és kiflit is kér hozzá – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt