szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy magát "rettenthetetlen hadseregnek" nevező család zsarolta a környékbelieket és uzsorakölcsönökre kényszerítette őket.

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség egy putnoki férfi és családtagjai ellen – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Az 54 éves putnoki lakos és 13 társa – családtagjai – az elmúlt években szervezett formában, egymással együttműködve, összehangoltan és előre kitervelten követték el a bűncselekményeket. Közölte: a magát "rettenthetetlen hadseregnek" nevező család tagjai az elmúlt két évtizedben Putnokon és Sátán nagyrészt úgy biztosították a megélhetésüket, hogy a megfélemlített sértettektől különféle módon elvették a pénzüket, védelmi pénzt szedtek vagy másokat vásárlási kölcsönökbe kényszerítettek, ötven- és százszázalékos uzsorakamatra is adtak kölcsön pénzt.

A sértettek félelmükben sokáig hallgattak, a rendőrség a tanúvédelmi lehetőségeket maximálisan kihasználta az ügyben – tette hozzá Dobi Tamás, aki kitért arra: a család tagjai különböző bűncselekmények összesen 58 rendbeli elkövetésével gyanúsíthatóak, ezek között van rablás, zsarolás, a személyi szabadság megsértése, szexuális kényszerítés, csalás és okirattal visszaélés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges kamera kerülhet a Galaxy S22-be, összeállhat a Samsung és az Olympus

Különleges kamera kerülhet a Galaxy S22-be, összeállhat a Samsung és az Olympus

Van egy kiskapu a Facebook rendszerében, több politikus visszaél vele

Van egy kiskapu a Facebook rendszerében, több politikus visszaél vele

Visszaadott egy indián skalpot a németországi Karl May Múzeum

Visszaadott egy indián skalpot a németországi Karl May Múzeum