szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Orbán Győző többségi tulajdonában lévő Dolomit Kft. is szerepet kapott a Margitsziget csaknem ötmilliárd forintos csatornázási munkálataiban, amelyeket a jövő évi vizes világbajnokság miatt március 31-re be kell fejezni – írja a Népszabadság.

A margitszigeti munkaterületeknél az elmúlt napokban olyan betonelemeket raktak le, amelyeken a Dolomit Kft., Gánt felirat látható. A munkaterületen látott elemek az interneten fellelhető árak alapján összesen is csak néhány százezer, esetleg millióst tételt tesznek ki, de nem tudni, hogy a Dolomit Kft. összesen milyen értékben szállít építőelemeket vagy végez feladatokat a beruházásnál – olvasható a cikkben.

A lap munkatársa kereste a Dolomit Kft.-t, ahol a telefont nem vették fel, az e-mailben feltett kérdésekre pedig két nap elteltével sem küldtek választ.

A munkát elnyerő konzorcium egyik tagja, a betonelemeken megrendelőként feltüntetett Penta Kft. vezető jogtanácsosa azt közölte: a lap kérdéseire ajánlattevőként a fővárosi önkormányzat válaszolhat. A főváros azonban nem árulta el, hogy a Dolomit Kft. összesen milyen értékű munkát, beszállítást vállalt a margitszigeti beruházásban, csak a felújításról adott részletes tájékoztatást.

Eszerint az idő szűke miatthirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásban döntöttek a kivitelezőről. Az előírások szerint legalább három ajánlat közül választottak: a végül nyertes Sade-Penta Konzorcium 4,98 milliárdos ajánlatot tett. 5,07 milliárd forintért vállalat volna a munkát a Duna Aszfalt Kft., a Colas Alterra Zrt. pedig 5,09 milliárddal pályázott. A költségeket teljes egészében a főváros fizeti.

Közölték, hogy jelentős és összetett mélyépítési munkák lesznek a Margitszigeten. A Duna alatt 380 méter hosszan sajtolásos technológiával építik meg a szennyvizek kivezetésére szolgáló vezetéket, és összesen majdnem húsz kilométernyi csatornát, szennyvízvezetéket kell megépíteni jövő március végére.

Az indoklás szerint a beruházás nemcsak a jövő évi vizes világbajnokság, hanem, a sziget alatti ivóvíz-bázisok védelme miatt is sürgős. Emellett megoldást kellett végre találni az bel- és esővíz kezelésére. Budapest egy régi elmaradását pótolja most, mert a dél-budai régiót leszámítva a Margitsziget az egyetlen olyan területe városnak, ahonnan a szennyvíz tisztítatlanul ömlik a Dunába – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusokról a Klebelsberg Központ

Nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusokról a Klebelsberg Központ

Hétfőn még Orbán Viktorral egyeztetett Vidnyánszky, akiről mostanra kiderült, hogy koronavírusos

Hétfőn még Orbán Viktorral egyeztetett Vidnyánszky, akiről mostanra kiderült, hogy koronavírusos

Trump ígéretei ellenére az amerikai munkahelyek továbbra is külföldre vándorolnak

Trump ígéretei ellenére az amerikai munkahelyek továbbra is külföldre vándorolnak