szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Szentháromság utcában kerültek elő a maradványok csatornázás közben. A szakemberek megállapították, hogy két gyermek és egy felnőtt csontjairól van szó.

A terület nem nyilvántartott régészeti lelőhely, így a szakemberek nem számítottak arra, hogy onnan leletek kerülhetnek elő. Csatornázási munkák közben azonban kétméteres mélységben emberi csontokat találtak.

A két gyermek és egy felnőtt maradványai szétszóródva voltak a föld alatt, ezért a régészek csak valószínűsítik, hogy egykor több sírgödör lehetett itt. A leletek a múzeum raktárába kerültek – közölte Medgyesi Konstantin, a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense pénteken.

A közgyűjtemény munkatársai kezdeményezik, hogy a területet ismeretlen lelőhelyként, temetőrészletként vegyék nyilvántartásba.

A leletek korának meghatározásához további vizsgálatokra van szükség. Elképzelhető, hogy nem régészeti korúak, vagyis 1711 után temették el a felnőttet és a gyermekeket – tette hozzá.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága