szerző:
hvg.hu

Lebukott egy négyfős autótolvaj-banda: két embert Csömörön kaptak el, ahol egy lopott kocsit is megtaláltak, két másik bűnöző pedig a XVI. kerületben került rendőrkézre. Egyikük menekülés közben túl gyorsan hajtott át az úton lévő sebességlassító tárgyakon, és ettől kitört a kocsija kereke.

A BRFK nyomozói Csömörön, egy Széchenyi utcai családi házban tartottak házkutatást csütörtök Megtaláltak egy autót, amit pár nappal korábban loptak el a főváros XI. kerületéből, de rendszámtáblák, infokommunikációs eszközök és autóalkatrészek is előkerültek – valószínűleg ezek is lopottak. A házban elfogtak egy 38 és egy 39 éves férfit, bevitték és kihallgatták őket.

Szintén csütörtökön a XVI. kerületi Patkószeg utcában fogtak el egy 36 éves férfit, aki éppen egy lopott autóval próbált elhajtani. A kocsit ő maga kötötte el, szintén a XI. kerületből.

A negyedik ember ellen korábban körözést adtak ki orgazdaság miatt. A 39 éves férfira a XVI. kerületi Paripa utcában figyeltek fel, amikor egy lopott autóval leparkolt. A rendőrök felismerték, a férfi erre bepattant egy másik kocsiba és gázt adott. Menekülés közben túl gyorsan ment át az útra kihelyezett sebességlassító tárgyakon, és ettől kiszakadt a járműve kereke.

Még itt sem tudták elcsípni, mert bement a közeli erdőbe – pár perccel később végül itt kapcsolták le.

A rendőrség kezdeményezi mind a négy férfi előzetes letartóztatását – írják a police.hu-n.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!