szerző:
hvg.hu

Magyarországra hozták szerdán azt a 35 éves román férfit, aki a gyanú szerint júniusban agyonvert egy 46 éves kiskőrösi férfit. A holttestet egy ház udvarán elásták, ott találták meg a rendőrök.

A rendőrségen június 12-én jelentették be, hogy két nappal korábban egy kiskőrösi házban egy román férfi megvert egy 46 éves helyi férfit, aki később meghalt. A rendőrök kimentek a házhoz, és az udvaron megtalálták a férfi elásott holttestét.

©

A két férfi június 10-én valamin összeveszett, és a román ököllel többször fejbe vágta áldozatát, ez okozta nem sokkal később a halálát – állapították meg.

A tettest keresték a rendőrök, de nem találták. Elrendelték az országos körözését is, majd a Kecskeméti Járásbíróság július 1-jén európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, mert felmerült, hogy már nincs is Magyarországon.

A román hatóságok július 29-én kapták el a férfit, majd augusztus 17-én a kiszombori határátkelőhelyen adták át a Bács-Kiskun megyei nyomozóknak. A magyar rendőrök kihallgatták, és kezdeményezték előzetes letartóztatását – közölték a police.hu-n pénteken.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!