szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azonosította a rendőrség azt a két sihedert, akik a Budafokról északra közlekedő busz sofőrjét késsel fenyegették meg, hogy megálljon két megálló között. Egyikük már más bűncselekményért ül előzetesben, öccse pedig önként adta fel magát pénteken.

A rendőrök azonosították azt a két férfit, akik Budafokon késsel fenyegettek meg egy buszsofőrt - közölte honlapján a rendőrség. Szerdán a BRFK videós felhívást adott ki az ügyükben.

Két testvért, a 22 éves B. Gábort és a 20 éves B. Zsoltot felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítják.

A gyanú szerint a két férfi április 12-én, nem sokkal dél után a XXII. kerületi Ispiláng utcától a Kosztolányi Dezső tér irányába közlekedő 214-es autóbuszon utazott, amikor B. Gábor a Növény utca és a Minta utca közötti útszakaszon odalépett a vezetőfülke mellé és a megállón kívüli azonnali megállásra szólította fel a buszsofőrt. A sofőr ennek nem tett eleget, ezért a férfi fenyegetni, szidalmazni kezdte, majd egy kést vett elő, amellyel szúró mozdulatot tett a sofőr felé.

B. Zsolt, látva testvére magatartását, szintén a fülke mellé lépett és ököllel többször beleütött a térelválasztó plexibe. Ez után a sofőr kinyitotta az ajtót, és a testvérek a buszról leszálltak.

Az ekövetőket a rendőrök azonosították, és B. Zsoltot – aki más bűncselekmény gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van - csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki. Testvére, B. Gábor pénteken a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon önként feladta magát.

A nyomozók B. Gábort szintén gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rezidens orvosok fele nem írná alá az új jogviszonyt, ha van más választásuk

A rezidens orvosok fele nem írná alá az új jogviszonyt, ha van más választásuk

A koronavírus Lengyelországban is súlyos gondokat okoz: "Csak 10 óra alatt találtunk egy kórházi ágyat a koronavírusos betegnek"

A koronavírus Lengyelországban is súlyos gondokat okoz: "Csak 10 óra alatt találtunk egy kórházi ágyat a koronavírusos betegnek"

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy