szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lelkész segítő munkáját ismerte el három köztársasági elnök, három különböző állami kitüntetéssel. Iványi Gábor most elárverezi ezeket, és jótékony célokra ajánlja fel.

"1997-ben Göncz Árpád a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét, 2003-ban Mádl Ferenc a Magyar Köztársaság Elnökének Arany Érdemérmét, 2006-ban pedig Sólyom László a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét adományozta számomra. Mindhárom alkalommal azt a segítő munkát ismerték el köztársasági elnökeink, melyet munkatársaimmal együtt évtizedek óta végzek" – idézi a Nol.hu Iványi Gábor a laphoz eljuttatott közleményéből.

Iványi azt is írja, hogy ezzel a gesztussal szeretne ő is csatlakozni a díjvisszaadással tiltakozókhoz, ő is elutasítja azt, hogy a gyűlöletkeltés, a rasszizmus és a szidalmazás a napi politika eszközévé vált, és elismerést érdemel ma Magyarországon.

Haraszti Miklós példáját követve díjait ő is aukcióra bocsájtja, a bevételt pedig a kirekesztettek és a megszomorítottak javára kínálja fel – közölte.

„A hatalom adományozta címek nélkül is lehet valaki „lovag”. Kierkegaard Ábrahámot a hit lovagjának nevezte. Ha kevésbé emelkedetten akarok fogalmazni, akkor a Koldus és Királyfi meséjéből az Álmok és Árnyak Birodalma káprázat-lovagjának címe is megtiszteltetés annak, aki egy kisgyerek rongyai mögött is kész ösztönösen felismerni a herceget” – fűzte még hozzá Iványi.

100-hoz közelít azok száma, akik visszaadták a kitüntetésüket Bayer miatt

Ásotthalom polgármestere elmondta, szerinte mire lesz jó a magyar-szerb határon felhúzandó második kerítéssor, amelyről Orbán Viktor beszélt pénteken reggel. Ez a harmadik technikai változat, amivel védik a határt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trükkös kontaktlencse kiadására készülhet az Apple, de még várni kell rá

Trükkös kontaktlencse kiadására készülhet az Apple, de még várni kell rá

Schmidt Mária közalapítványa is vagyonkezelővé alakul

Schmidt Mária közalapítványa is vagyonkezelővé alakul

Erzsébet nem azért lett királynő, hogy lemondjon

Erzsébet nem azért lett királynő, hogy lemondjon