szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudta Monor fideszes polgármestere, hogy saját cége milyen munkát végez az Országgyűlés Hivatalának. Legalább is ezt állította a politikus az RTL Híradónak. A 444.hu számolt be arról, hogy a polgármester érdekeltségében lévő társaság nettó 24 millió 800 ezer forintért fejlesztheti a parlamenti könyvtár honlapját. Az LMP szerint baráti cégek zsebét tömi az Országgyűlés hivatala is. Az Országgyűlés Hivatalától viszont úgy reagáltak: a legjobb ajánlatot a fideszes politikus cége adta.

Az RTL Híradó emlékeztetett: Monor fideszes polgármestere korábban egy telekügyben nyilatkozott, és akkor nem nézett utána, ki a tulajdonosa az érintett területnek, most pedig saját cégéről állította, hogy nem tudja, pontosan milyen munkákat végez.

A polgármester Humánswot Kft. nevű informatikai és tanácsadó cége az Országgyűlés Hivatalától kapott megbízást arra, hogy fejlessze a parlamenti könyvtár honlapját. A 444.hu számolt be arról, hogy a monori polgármester cége 200 ezer forinttal a nyílt közbeszerzési értékhatár alatt nyert el megbízást, meghívásos pályázaton. Nettó 24, 8 millió, bruttó 31 millió forintért teszik jobbá a parlamenti könyvtár honlapját.

Zsombok László Krisztián telefonon az RTL Híradónak azt mondta: szerinte nem azért kapta a munkát éppen az ő cége, mert fideszes politikus. Több mint tíz éve vállalkozó, a cégét kilenc éve vette, de csak két éve politikus – érvelt. Állította: nem is tudott az országgyűlési munka részleteiről, mert amikor a megbízást kapták, már polgármester volt, és a cég napi ügyeivel nem törődött.

Amikor olvasta a 444.hu cikkét, először neki is fel kellett hívnia a kollégáit, hogy pontosan milyen megbízásról is van szó – nyilatkozta.

Az LMP szerint szomorú, hogy az Országgyűlés Hivatala is baráti zsebeket töm. Kétszázezer forinttal 25 millió forint alatt bízták meg ezt a céget. Ez azért nagyon fontos, mert a legtöbb állami közbeszerzésnél ez a jellemző. 25 millió forintos értékhatár alatt nem kell kihirdetni a közbeszerzés lehetőségét, hanem meg lehet hívni baráti cégeket – mondta Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Az Országgyűlés sajtóosztályán csak azt közölték: három céget hívtak meg a pályázatra, és a legjobb ajánlatot a fideszes polgármester cége adta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyártója szerint minden koronavírus-variáns ellen véd a Szputnyik V

Gyártója szerint minden koronavírus-variáns ellen véd a Szputnyik V

Nyomozás indult a ZTE-Budafok meccs ügyében, amelyen véletlenül buktatták le a szurkolókat

Nyomozás indult a ZTE-Budafok meccs ügyében, amelyen véletlenül buktatták le a szurkolókat

Hamis Pfizer-vakcinákra bukkantak Lengyelországban és Mexikóban

Hamis Pfizer-vakcinákra bukkantak Lengyelországban és Mexikóban