szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A többi között terrorizmus vádjával ítélték el első fokon Budaházy Györgyöt, a volt LMP-s társelnök a jelek szerint nem elégedett.

Az LMP korábbi társelnöke és parlamenti képviselője, Schiffer András a Budaházy-ítélet után a következőt posztolta Facebook-oldalára:

Bár nem nevezi nevén, de a szemkilövetéssel Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt "vádolják", a 2006-os rendőri túlkapások miatt. A rendőri vezetők ellen folyó perben tavaly októberben született elsőfokú ítélet: a Fővárosi Törvényszék a 14 vádlott közül csak Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt és Mittó Gábor alezredest ítélte el, mindketten megrovást kaptak. Mittó a tévészékház ostormánál volt a rendőri erők helyszínparancsnoka. A Bene László volt országos rendőrfőkapitány elleni eljárást megszüntették.

A rendőri vezetők ellen folyó perben Gyurcsány Ferenc is tanúvallomást tett: azt mondta, ő csak a törvényes rend fenntartására adott utasítást/kérést. A 2006-os utcai zavargásokban többen megsérültek, egy ember, Cs. Attila a fél szemére megvakult, miután meglőtték egy gumilövedékkel.

A dologhoz hozzátartozik, hogy Schiffert nem csak politikusként érintik a zavargások: 2006 után az akkor éppen általa vezetett TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) jogászai képviselték a rendőri atrocitások áldozatait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

10 fokos lehűlés jön

10 fokos lehűlés jön

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben