szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jobbikos politikus arról elmélkedett Facebook-posztjában, hogy a kormány "Tudta?" plakátkampányát ki kéne egészíteni cigánybűnözéssel foglalkozó darabokkal is.

A Novák álta elképzelt plakát így nézne ki. Ez is legalább olyan ízléses, mint a kormányé, nem?

©

A posztban egyébként azt írja Novák, hogy csalódott, mert nem történik semmi a "cigánykérdéssel kapcsolatban", pedig amikor Boross Péter arról beszélt, hogy "a bevándorlás etnikai probléma, és a cigányság révén megvannak a magunk bevándorlói, akiket több száz év alatt sem tudtunk integrálni", akkor reménykedett, hogy újra előtérbe kerül a téma.

Nováknak szerint a cigánybűnözésnek a jövőben is sokkal több áldozata lesz, mint a "legújabbkori bevándorlóinknak", ezért végre cselekedni kéne - és itt jön képbe a plakátötlet.

Írásában még röviden megemlékezik az olaszliszkai gyilkosságról is:

"A cigánybűnözés talán leghírhedtebb esetének 10. évfordulója is közeledik, erről is illene megemlékeznünk... Illetve volna feladat is még a kettős mérce miatt: miközben a cigánygyilkosságok áldozatainak családjait kártérítésben részesítette az állam, addig Szögi Lajos családja máig sem kapott semmit..."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar siker: Kiss Norbert nyerte a kamionosok harmadik futamát a Hungaroringen

Magyar siker: Kiss Norbert nyerte a kamionosok harmadik futamát a Hungaroringen

"Nem ijesztenek ránk. Nem félünk” - tömegek emlékeztek a lefejezett tanárra

"Nem ijesztenek ránk. Nem félünk” - tömegek emlékeztek a lefejezett tanárra

Keleti zászló, nyugati szél – Drótvágó sorozat, 4. rész.

Keleti zászló, nyugati szél – Drótvágó sorozat, 4. rész.