szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ő idejében még csak fele ennyien voltak.

Létezik olyan, államtitokká minősített dokumentum, amely tényszerűen arról ír, hogy az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni káosz előállításában a Fidesz legfelső vezetése is érintett - mondta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök egy interjúban. A beszélgetés egy, a beszéd kiszivárgásának 10 éves évfordulójára készült kötetben jelenik meg, a Magyar Narancs közölt belőle részletet. Gyurcsány azt mondja, azt régóta tudta, hogy a Fidesz középvezetőinek egy köre érintett, a legfelső kör érintettségét viszont csak a 2010-ben tudta meg, mikor már nem is volt hivatalban. A volt miniszterelnök szerint az államtitokká minősített dokumentumról van másolat, így azt a fideszesek kormányváltás esetén sem tudják eltüntetni.

Arra a kérdésre, hogy létezhet-e, hogy a mindenkori magyar kormányfő bármilyen személyes üzleti ügyéről vagy vagyoni helyzetéről ne tudjanak mindent a nagy - például orosz vagy amerikai - titkosszolgálatok, Gyurcsány Ferenc azt mondta, ha akarnak, akkor nagyjából mindent megtudhatnak.

"Ha azért kérdezi, hogy tudhatnak-e ezek a szolgálatok valamit, amivel egy magyar miniszterelnököt lehet zsarolni, akkor azt mondom, igen, tudhatnak."

Azt, hogy ezt használják-e, nem tudja megmondani, ő a hivatali idejében nem találkozott ilyennel. Energiaügyekben voltak "csúnya vitái" az amerikaiakkal, próbálták erre-arra rávenni, de verbális nyomásgyakorláson kívül más nem történt.

"Ma Magyarországon nagyjából 600-800 ember egészen biztosan dolgozik valamilyen minőségben a KGB-nek - mondják a szakértőink. Ez nem kevés."

A saját hivatali ideje alatt ez a szám nagyjából a fele volt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Későn ébredt a Fradi, 2-2-es döntetlen a Dinamo Kijev ellen

Későn ébredt a Fradi, 2-2-es döntetlen a Dinamo Kijev ellen

100 millió euró érkezik Brüsszelből a tagállamokba gyorstesztekre

100 millió euró érkezik Brüsszelből a tagállamokba gyorstesztekre

Tényleg immunissá válhatunk a koronavírusra, csakhogy ez meglepően kevés ideig marad így

Tényleg immunissá válhatunk a koronavírusra, csakhogy ez meglepően kevés ideig marad így