szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha nem jön közbe semmi, péntek hajnali 4 órakor kiengedik Tasnádi Pé¬tert a tiszalöki börtönből – értesült a Bors. A 67 éves üzletember állítólag nem tervez szabadulóbulit, csak lángost szeretne enni.

Tasnádi Péter kisebb-nagyobb megszakításokkal börtönben töltötte az elmúlt tizenhat évet, több ügye is volt illetve van.

A cikk szerint szerdán még jelenése van a Fővárosi Ítélőtáblán, kilenc éve húzódó vesztegetési ügyében születhet jogerős ítélet. A vád lényege, hogy egyik korábbi perében hárommillió forintot fizettek egy elmeorvosi szakértőnek valótlan tartalmú szakvéleményért, hogy a vállalkozó enyhébb büntetést kapjon.

Ügyvédje szerint a Budapest Környéki Törvényszéken évek óta vár egy régi ügye is perújításra, és tizenhárom éve ugyancsak folyamatban van egy polgári per.

Amikor 2004-ben szabadult Tasnádi Péter egy négy és fél éves büntetésből, nyolc öltönyös, csuklyás testőr várta a börtön előtt. A Bors úgy tudja: most nem lesz ilyen, az üzletember szerényen akar ünnepelni az élettársával, nem tervez szabadulóbulit. Első útja állítólag az egri piacra vezet majd, ahol lángosozik egyet. Párjával egyébként Egerben akar új életet kezdeni egy kislakásban.

A lap arról is írt, hogy két hete a börtönből váratlanul pszichiát­riára vitték Tasnádi Péter, élettársa nem tudta elérni a megszokott időpontban. Másnap reggel jelentkezett azzal, hogy jól van, bár szerinte akarata ellenére vitték el – olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
72 ingatlant ad el Budapest, milliárdos bevételt vár

72 ingatlant ad el Budapest, milliárdos bevételt vár

A brit Nissan szerint ők jól jártak a Brexittel

A brit Nissan szerint ők jól jártak a Brexittel

Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja

Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja