szerző:
hvg.hu

Alföldi Róbert a Facebookon fakadt ki a migránsellenes szervezetbe tömörülő romák miatt, pedig más roma vezetők szerinte példamutatóan viselkedtek, amikor nem hagyták provokálni magukat a migránsok betelepítése miatt elmaradó segélyekkel.

Kövér László jászberényi fórumán a helyi polgármester a cigányokat ijesztgette azzal, hogy a migránsok miatt nem kapnak majd segélyt. Roma polgármesterek erre úgy reagáltak, hogy jobban féltik a romákat „a képzetlen, pártok által bérencként használt roma önjelölt vezetőktől és a kormányzati propagandától, mint a migránsok áradatától”.

A Magyar Idők pénteken írt arról, hogy civil szervezetbe tömörülve, egységesen lépnének fel a migrációval szemben az európai romák, de az egyesület nyitott lesz arra is, hogy Európán kívüli cigányokat is integráljon a szervezetbe.

Alföldi Róbert színművész, rendező szombaton mindkét hírről leírta a véleményét szombaton, a Facebookon.

Olvasom, hogy a roma magyar emberek nem dőltek be az aljas provokációnak, hogy megpróbálták kijátszani a „migránskártyát” ellenük”. „Büszke voltam a roma magyar polgármesterek okosságára, emberségére és felnőttségére. Példamutató volt ... nekünk, nem roma magyar polgároknak – fogalmazott.

„Ma meg olvasom, hogy migránsellenes szövetséget hoztak létre a romák. Illetve persze, hogy nem az egész roma magyar lakosság, hanem ... nem is tudom, kik... Csak a fenébe, ott van az a bizonyos narancssárga... meg a Magyar Idők... Komolyan tényleg mindenki megtébolyodott? Ülök és bámulok magam elé... Hahó, Emberek!!!!!!!” – írta Alföldi Róbert.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!