szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meredeknek nevezhető jegyzet jelent meg az október 2-i népszavazással kapcsolatban a hajdúböszörményi Szabadhajdúban. A szerző jó eséllyel kissé túlspilázta a migránsveszélyt.

A kormány kampányának fő gondolatai köszönnek vissza a hajdúböszörményi hetilap friss számában közzétett jegyzetéből. Sári Mihály „Mindnyájuknak el kell menni” című írásában amellett érvel, hogy szerinte miért kell részt venni az október 2-i népszavazáson, és miért kell a kormány migránspolitikájának megfelelően válaszolni a feltett kérdésre.

„A magyar nép 1500 éve mindig befogadó nép volt” – érvel a menekültek európai elosztását ellenző szerző, aki a szokásos töltelékmondatokat is elsüti, mielőtt a muszlim migránsokat belehelyezi a hajdúböszörményi valóságba. Vagyis „mi nem gyűlölünk senkit, de tudjuk belőlük épül Európa és Németország második társadalma”, Clinton szócsöve, Soros György és az ő javaslata a fenyegető globális háttér, illetve az októberi népszavazás „nem a kormány melletti demonstráció, hanem felelős döntés a jövőről”.

A jegyzetíró máris elképzelte, milyen lenne, ha hemzsegnének itthon a muszlimok.

„A népszavazás nem pártpolitikai kérdés, nem a kormány melletti demonstráció, hanem felelős döntés a jövőről. Minden állampolgár józan döntése arról, hogy akarom-e szomszédomnak a tíztagú muszlim családot, akarom-e kísérni iskolába minden nap a kisfiamat és a serdülő leányomat, akarok-e Böszörmény főterén robbanómellényes merénylőtől rettegni a Hajdúhéten. Feladom-e a hajdú öntudatomat, elfogadom-e, hogy 50 év alatt kevesebb magyar lesz, mint betelepülő, vagyis elveszítem a magyarságomat és országomat. Akarok-e muszlim polgármestert, elfogadom-e, hogy félhold legyen a Kálvin téri templomtorony csúcsán?” – írta.

A szerző azt állítja: „A döntésünknek jogi következménye is lesz, amit figyelembe kell, hogy vegyen az EU is. Az sem igaz, hogy a magyarországi népszavazás apró elszigetelt ügy. Európa és a világ árgus szemekkel, a nemzetek nélküli Európában gondolkodó EU vezetők rettegve figyelik, mi fog történni Magyarországon október 2-án. Európa számos országa bennünk találja a reményt, hogy megmaradhat nemzetében, országában”.

A jegyzetre egy olvasó hívta fel a 444.hu figyelmét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élete végéig fegyházban marad a taxist megkéselő férfi

Élete végéig fegyházban marad a taxist megkéselő férfi

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet