szerző:
hvg.hu

A volt oktatásügyi államtitkár szerint az általa megszavazott dokumentumban nem volt olyan rész, amely hátrányos lenne Magyarországra nézve.

Az Index arról kérdezte Hoffmann Rózsa korábbi oktatásügyi államtitkárt, hogy miért szavazott igennel egy tavalyi határozatra az Európa Tanácsban. A határozatban az szerepelt, hogy

a menedékkérőket egy állandó, jogilag kötelező rendszer keretében osszák szét az Európai Unióban.

Hoffmannon kívül négy másik Fidesz-KDNP- s is megszavazta a „Dublin után – sürgős szükség egy valódi európai menedékkérő-fogadási rendszerre” című dokumentumot.

A KDNP sajtóirodája a következőt válaszolta a megkeresésre: „a tavaly elfogadott dokumentum a Dublini egyezmény újragondolását szorgalmazza, amellyel Magyarország is egyetértett. A magyar delegáció kormánypárti képviselői, így én is, a fentiekkel egyetértésben szavaztuk meg a dokumentumot, amely nem tartalmaz Magyarországra nézve hátrányos ajánlásokat.”

Hoffmann Rózsa azt a módosítót is elfogadta, ami az imént említett részt bevezette. Ezt azzal magyarázta a korábbi államtitkár, hogy csak véletlenül szavazott igennel, és a módosító indítvány végül amúgy sem került be a dokumentumban. Az Index azonban megnézte, és Hoffmann téved, mert benne van ez a rész.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!