szerző:
hvg.hu

Több éve ismerte a család azt az orvost, aki a páciens halála után visszaküldte a paraszolvenciát, saját bevallásuk szerint mindig adtak pénzt neki. A rendőrség vesztegetés elfogadása miatt nyomoz az ügyben, miután az orvost saját kórháza feljelentette.

Vesztegetés elfogadása bűntett gyanújával nyomoz a BRFK annak az orvosnak az ügyében, aki nemrég ötvenezer forint hálapénzt utalt vissza csekken egy családnak. Gyanúsítottat még nem hallgattak ki az ügyben. Az orvost maga a kórház jelentette fel.

Az orvos által megoperált nőnél gyomordaganatot találtak, de a műtét során átvágták az epevezetékét, és ő belehalt a szepszisbe - hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

A család ügyvédje azt mondta, rendkívül korrekt gesztusnak tartja, hogy az orvos visszaküldte az előre átadott hálapénzt, ugyanakkor óriási öngólnak is, mert ezzel a szakember elismerte, hogy nem a tőle elvárható lehető legnagyobb gondossággal járt el.

A Tényeknek nyilatkozott az asszony családja is, azt mondták, több éve ismerik az orvost, mindig szoktak neki adni pénzt. A nő a műtét előtt azzal adta oda az ötvenezer forintot, hogy ez csak az előleg, "később majd elszámolunk, doktor úr".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!