szerző:
hvg.hu

Bár a pártok érdeke, hogy saját delegáltakkal őrködjenek a népszavazás tisztaságán, a bizottságok többségében egyetlen ellenzéki tag sem lesz. A Fidesz 13 122, az MSZP 3811 delegáltat küld.

Kikérte a Nemzeti Választási Irodától a szavazatszámláló bizottságok adatait a Propeller.hu, miután az október 2-i kvótanépszavazás pártdelegálási köre pénteken lezárult.

A törvény szerint csak a parlamenti frakcióval rendelkező pártok küldhettek tagokat, tehát a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP és az LMP.

Bár a pártok érdeke, hogy saját delegáltakkal őrködjenek a népszavazás tisztaságán, az összegzés szerint a bizottságok többségében egyetlen ellenzéki tag sem lesz.

Az országban 2025 helyi választási bizottság és 8306 szavazatszámláló bizottság van, ezekbe két-két tagot küldhetnek a pártok.

A Fidesz 13 122, az MSZP 3811, a KDNP 239, a Jobbik 170, az LMP pedig 41 delegáltat küld az összesen több mint tízezer testületbe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!